Wonderdieet

Het wonderdieet. Eerst waren het Herbalife en Slimfast: poeders, pillen, shakes en maaltijdvervangers. Toen werden we met z’n allen vetweerders en deden lightproducten massaal hun intrede. Daarna stak Montignac de kop op: het scheiden van vetten en koolhydraten. Vervolgens schreven het South Beach, Dr. Frank en Atkins dieet voor dat je de (slechte) koolhydraten moest schrappen uit je dagmenu. Onze Sonja Bakker stelde strikte weekmenu’s (inclusief eierkoek?!) op voor ons. Toen kwam The Paleo Solution: eten als een oermens! In 2015 liet iedereen zich meeslepen in de anti-suiker tendens, riepen we ineens massaal dat we dik worden van brood en aardappelen, weren we gluten (sommigen zelfs zonder er last van te hebben) en bleken we ondervoed door superfoods.

Lucratieve hype

Als je het mij vraagt, staat de voedingsindustrie al een tijdje op z’n kop. Wij, als een kudde schapen, volgzaam erachteraan. De ene na de andere lucratieve afvalbijbel wordt gelanceerd. Heel begrijpelijk dat we met z’n allen een beetje het spoor bijster zijn. Wat de hypes met elkaar gemeen hebben, is dat ze komen en gaan. Wat zal het volgend jaar weer zijn?

Makkelijk wonderdieet

Welk dieet je ook doet, groenten en fruit moeten de basis zijn. Aangevuld met volkoren granen, vlees/ vis, gezonde vetten en zuivel. En als het dieet pretendeert dat je niet hoeft te bewegen of bepaalde gewoonten hoeft aan te pakken? Als het dieet voorschrijft dat je geen calorieën hoeft te tellen of dat het niet belangrijk is wat je eet, als je maar onder een bepaald aantal calorieën blijft? Als het dieet belooft dat je in korte tijd veel afvalt? Dat bepaalde voedingstoffen en/ of voedingsmiddelen niet zijn toegestaan of dat je van een bepaald merk producten of maaltijdvervangers moet kopen? Begin er dan niet aan! Het werkt toch niet. In ieder geval niet voor de langere termijn.

Bovendien: wist je dat geen enkel dieet (blijvend) werkt als je niet de juiste manier van denken hebt over eten en afvallen? Wil je blijvend afvallen, dan zul je je leefstijl moeten aanpassen: voeding, beweging en de juiste mindset! Kennis van zaken, vastberadenheid en een flinke dosis gezond verstand zullen je helpen je afslankdoelen te bereiken!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!