Meditatie uit de fles

Zo, Dry-January is achter de rug. Heel goed om even de pas op de plaats te maken met alcohol. Heb jij ook zoveel voordelen van een maand niet drinken mogen ervaren? Heerlijk hè. En nu? Weer plankgas je oude drinkpatroon oppakken? Nee dat zou zonde zijn, maar iets meer bewustwording en aanpassing in drink-beleid kan niet weg hoor. Ik maak het gemakkelijker voor je met de feiten op een rijtje:

De tijd waarin ik als doorgewinterde kroegtijger zonder enige moeite 25 baco’s wegwerkte, is al lang voorbij. Maar ik ben nog steeds een liefhebber van een goed glas wijn en in de meeste gevallen weet ik me, zoals de meesten, ook niet altijd keurig aan de maat te houden. Maar als voedingsconsulente ben ik jullie wel de naakte waarheid verschuldigd met betrekking tot overmatig alcoholgebruik: het is gewoon niet goed voor je en je wordt er dik van!

Laat ik beginnen met goed nieuws: dagelijks een glas rode wijn drinken heeft gezondheidsvoordelen! Dat heeft in de eerste plaats te maken met het antioxidant resveratrol, dat in de schil van de rode druif zit. Witte wijn heeft dit voordeel helaas niet, want voor het maken van witte wijn wordt de schil niet gebruikt. 

Het heeft ook psychische voordelen: even ontspannen en een geluksmomentje creëren. Daar worden we blij van en dat is goed voor onze gezondheid. Meditatie uit de fles dus! Dat wil jammer genoeg niet zeggen dat je je doordeweekse glaasjes kunt opsparen en in het weekend een hele fles kan wegtikken…..

Alcohol is een giftige stof die door de lever wordt afgebroken. Daar komen vrije radicalen bij vrij die onder andere vermoeidheid, cellulitis, vroegtijdige veroudering, allergieën, ja zelfs kanker en hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken. Bovendien moet je weten dat ons lichaam erop is ingesteld de energie uit alcohol te prefereren. Dus niet de aardappels, groenten en vlees worden als eerste gebruikt en verteerd, maar de Merlot of de Chardonnay! De opname van belangrijke voedingstoffen, vitaminen en mineralen uit het eten wordt belemmerd en je toetje kun je praktisch op je heupen plakken!

Dus… drink met beleid en bij gelegenheid! In de strijd tegen de vrije radicalen zijn je beste wapens antioxidanten, vitaminen en mineralen uit gezonde voeding. Daardoor word je weerbaarder tegen een mogelijke incidentele Sauvignon Blanc-marathon. Calorie-technisch gezien: laat bier, cocktails, port en shotjes staan. Dat zijn echte dijenkletsers. Als je wilt afvallen, kun je maar beter gewoon even niet drinken. Maar als je het doet, ga dan voor een glas prosecco, champagne, (droge witte of rode) wijn, wodka-spa, baco-light of gintonic-light. Drink na iedere alcoholische versnapering een glas water om gifstoffen sneller af te voeren en om uitdroging van de hersenen te voorkomen.

Ook hier draait het weer allemaal om Balanz. Geniet, eet en drink gezond. Proost!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!