Hoe ik dat doe op vakantie?

Mensen die mij (en mijn gezin) kennen, zullen weten dat voor ons eten en drinken het allerbelangrijkste is, ook op vakantie! Vaak zijn we tijdens een uitgebreide lunch al aan het nadenken over wat we ‘s avonds willen eten…..

Hoe blijf ik dan zo slank vragen ze? Mijn geheim zit ‘m in de mindset: GENIETEN is niet hetzelfde als TEVEEL eten/drinken. LEKKER eten wil niet zeggen VEEL calorieën. Leefstijl is leefstijl, ook op vakantie, ik geloof dus niet in “los gaan”. 

Hoe doe ik dat dan op vakantie? Nou zo dus:

 • Genieten staat voorop, maar ik blijf altijd bewust kiezen. Geloof me, het is heel normaal om een keer NEE te zeggen, ook op vakantie,
 • Ik DOE moeite! We hebben het veel te goed, er is teveel aanbod. Ik kan niet alles eten wat ik wil, niemand kan alles eten wat hij/zij wilt. Maak dus keuzes (punt),
 • Net als thuis kies ik alleen voor de dingen die ik ECHT lekker vind, de rest vind ik zonde van de calorieën,
 • Ik bepaal mijn “vakantie-strategie” thuis al: NIET snoepen, GEEN witte meel-producten, WEL wijn:-)
 • Ik overeet mezelf nooit! Ik kan zonder frustratie ook gerust iets laten staan. Ik schiet er niets mee op om teveel te eten, daar ga ik me alleen maar rot van voelen. Hoe erg is het als mijn jurkjes te strak zitten, daar kan ik echt stik sacherijnig van worden,
 • We gaan er liever lekker op uit om de leukste en lekkerste restaurantjes te ontdekken (en zo ook de culinaire en gastronomische kant van het land te leren kennen), dus voor ons liever geen All-Inclusive-Buffet. Op de camping gaat de grilplaat mee, ook als we in een huis of appartement zitten,
 • Á la carte gerechten hoeven helemaal niet duur te zijn en de hoeveelheden zijn vaak beter geproportioneerd! Van buffetten word je hebberig en ongecontroleerd, doordat er teveel verleidingen zijn,
 • Ik start ‘s ochtends altijd met vers fruit en ik wissel dagelijks af met yoghurt, noten, groenten, ei, havermout, avocado, ham, zalm enz.
 • Als we in een hotel verblijven, neem ik dagelijks zonder gêne 1 stuk fruit mee van het ontbijtbuffet voor het geval dat ik tussendoor erge trek krijg,
 • Net als thuis loop ik met een grote boog om de junk- en fastfoodketens en frituurhallen heen!
 • Voor lunch of diner neem ik vaak een vers gegrild visje met verse groenten, eventueel een voorgerechtje of een klein kaasplankje na, maar nooit ijs, geef ik niks om, dus zonde van de calorieën!
 • Thuis eet ik ook geen witte meelproducten, dus waarom zou ik dat in het buitenland wel doen? 
 • Ik vertrouw het brood in het buitenland niet zo, dat het 100% volkoren is, dus dat laat ik meestal staan,
 • Als we in een huis of appartement verblijven, neem ik zelf volkoren crackers, havermout en roggebrood mee,
 • Wat alcohol betreft: de minste calorieën zitten in droge witte wijn of bubbels. Cocktails, bier of likeur zijn wel lekker, maar ontzettende calorieën-bommen!
 • Omdat ik op vakantie dagelijks graag een “glaasje” drink, kijk ik sowiezo uit met koolhydraten in het algemeen, want of ze nu gezond zijn of niet, een teveel wordt als lichaamsvet opgeslagen, dus ik laat vaak de gebakken aardappelen en mandje brood staan,
 • Ik breng gerechten liever op smaak met olie, azijn, peper, zout, kruiden enz. Vette sauzen heb ik niet nodig,
 • Tussendoor drink ik veel water,
 • Uren lekker lui lezen op een strandbedje is voor ons niet altijd weggelegd met een overactieve zoon van 10, maar actief bezig zijn in het water of op het strand is wel gezond. Daar doe ik dus mijn voordeel mee! Zoveel mogelijk wandelen van A naar B,
 • Als ik toevallig in een accommodatie zit waar een sportschool aanwezig is, ga ik ‘s ochtens voor het ontbijt een uurtje sporten. Sporten op vakantie denk jij nu? Ja kan mij het schelen! Wat is nu 1 uur binnen de 24 van 1 dag? Blijft genoeg tijd over voor andere leuke dingen! En het levert de hele dag een verhoogd metabolisme op. Dagelijks effectieve oefeningen op je hotel kamer met de “7 minute app” is ook een fijn alternatief,
 • Eigenlijk is het ook best normaal is om op vakantie iets meer te nemen dan thuis, dus als blijkt dat ik dan toch iets ben aangekomen, pak ik thuis gelijk weer de “draad” op, dan ben ik die paar kilootjes zo weer kwijt!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!