Linda (37):

Al jaren was ik niet tevreden over mijn gewicht en de manier waarop ik met eten omging. Ik was de traditionele manier van afvallen op restrictie gewend: symptoombestrijding gebaseerd op “wilskracht en discipline”. 100 nieuwe pogingen gedaan gedreven op “presteren en volhouden”. Het enige wat me dat heeft gebracht is de ervaring dat dát dus niet de oplossing is. Wat ik bij Aswintha heb bereikt? Ik ben werkelijk zó dankbaar en gefascineerd door alle waardevolle en leerzame inzichten! Ik heb geleerd samen te werken met mijn lichaam door mijn natuurlijke hongerbalans te volgen. Ik heb anders leren kijken naar “voeding” en de spanning rondom eten is weg. Ik heb geleerd negatieve emoties (spanning en vermoeidheid) en ongemak toe te laten en te verwerken zonder eten. Ik ben anders gaan kijken naar “afvallen” en de fixatie op cijfers en de weegschaal is weg. Ik ben ook anders gaan kijken naar mezelf en heb meer begrip en compassie voor mezelf. Kortom: ik ben veranderd van binnenuit en heb daarmee bewust een ontspannen relatie met eten ontwikkeld. Frustratie en obsessie hebben plaats gemaakt voor geloof en vertrouwen. Eindelijk eetrust en blijvend gewichtsverlies!

Liesbeth en Jan (70):

Voor een vrouw is het geen straf om haar garderobe uit te breiden, toch?…

Maar het is een schrikbeeld om dan veroordeeld te zijn tot een maatje groter!

Zo ook bij mij. Tijd om tot actie over te gaan.

Via mond op mond-reclame kreeg ik zeer enthousiaste verhalen over de New Balanz voedingscoach Aswintha. Omdat mijn man door zijn lichaamsgewicht, omvang en leeftijd een zeer potentieel IC slachtoffer zou kunnen worden voor Corona hebben we in goed overleg besloten om “samen” dat traject bij Aswintha in te gaan. Want samen afvallen vergt samenwerking in de supermarkt en in keuken.

En is het afvallen geslaagd? Zeker en vast! maar nog veel meer…

Door haar enthousiasmerende aanpak zijn we niet alleen afgevallen, maar hebben we vooral geleerd om gezond te eten en te leven. Zij heeft ons de waarde van voedingstabellen, en de betekenis geleerd van metabolische leeftijd, onverzadigde vetten en viscerale waarde, en de aanpak van (vooral mannelijk) buikvet.

Afvallen hebben we samen al eerder gedaan met verschillende diëten, maar deze bleken niet meer dan een tijdelijke oplossing. De aanpak van Aswintha heeft (en niet alleen in theorie) ons geleerd om genieten van goede en gezonde voeding. Zij heeft ons ook kennis laten maken met voor ons nieuwe recepten, waarvan we na maanden nog steeds van genieten.

Aswintha BEDANKT.

De resultaten in gewicht en maat zijn er, enne…..

Wij gaan door!

Liesbeth en Jan

Sandra (52):

Veel te zwaar was ik niet, maar door de jaren heen is er 10 kg blijven “plakken”. Inmiddels heel wat diëten geprobeerd, maar dat hou ik geen leven vol. Doordat ik geen fors overgewicht heb is dat tevens mijn valkuil om er dan weer snel het bijltje bij neer te gooien. Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt met Aswintha, wat een fijn gesprek was dat. Mijn concrete vraag was: eet ik gezond, doe ik het op deze manier goed. Of is mijn figuur verandert na de overgang en is dit wat het is, want dan zal ik het moeten gaan accepteren. Ik heb van Aswintha een startpakket gekregen waar ik direct mee aan de gang kon gaan. Eigenlijk deed ik het best goed, maar Aswintha heeft mij de puntjes op de i doen zetten. Bewustwording is het belangrijkste, weet wat je eet en waarom je het eet. Je maakt altijd  zelf de keus, niemand anders. Zonder moeite eet ik alles mee met het gezin, hoef ik niks te laten, maar kies ik heel bewust om iets wel of niet te eten. Als ik ervoor kies om iets te eten wat ik heel lekker vindt dan voel ik me ook niet schuldig. Ik eet nu meer dan voorheen en met meer regelmaat met gezonde tussendoortjes.
Ik kan Aswintha bij iedereen aanraden, ze weet je te motiveren en is heel duidelijk, je doet het zelf  en voor jezelf. Wat ik heel fijn vond is dat ze echt luistert naar wat je zegt, ze geeft je tips en legt uit wat er voor alternatieven zijn om gezond te eten die niet veel extra tijd kosten in het bereiden ervan (ook dat is een keuze). Zo dacht ik altijd hele maaltijdsalades te moeten maken om gezond te lunchen, gezien mijn krappe tijd in de ochtend was dat voor mij geen keus of een om snel van af te stappen. Nu weet ik dat het anders kan en ik een gezond alternatief kan kiezen zonder dat het me veel tijd kost. Het zijn van die kleine dingen die het voor mij makkelijk maken om vol te houden.
Aswintha bedankt voor het inzicht dat ik door jou gekregen heb.
Sandra

F. (39):

Wow… 23 kg op een gezonde manier in 6 maanden tijd afvallen!

Zoals zoveel vrouwen ben ik na de zwangerschappen van 3 prachtige dochters de nodige kg aangekomen.
Ik ging minder vaak en minder eten. Het getal op de weegschaal bleef frustrerend genoeg gelijk.
Toen ik de advertentie van Aswintha op FaceBook voorbij zag komen, dacht ik.. baat het niet, dan schaadt het niet.
Op een gezonde manier een aantal kg afvallen en een voorbeeld zijn voor mijn dochtertjes.
Dat was mijn voornaamste doel. Aswintha nam mij serieus en gaf aan dat het zelfs mogelijk
was om mijn (oude) streefgewicht weer te bereiken. Ze heeft mijn huidige voedingsschema samen met mij aangepast
en daarbij goed gekeken naar een gezonde levensstijl, die ook past bij mij. Ze heeft mij zelfs het inzicht gegeven en aangemoedigd
om het sporten weer op te pakken en mij geleerd erop te vertrouwen dat het gewicht ook constant blijft.

Ik heb nu meer zelfvertrouwen en energie dan ooit tevoren.
Aswintha, enorm bedankt voor jouw inzichten en begeleiding! 
Nogmaals bedankt en wie weet tot ziens :-)
F.

Elsa (67):

Op 3 februari 2020 was de maat vol. Afvallen lukt mij niet want dat probeer ik al 30 jaar. Dus naar de huisarts met de boodschap “ doe mij maar een maag verkleining”.
De kogel was door de kerk en ik mocht naar de obesitas-kliniek in het ziekenhuis. Samen met mijn partner naar de voorlichting en gesprekken gevoerd met de verschillende disciplines.  Ik kreeg enige tijd daarna dromen dat iedereen om mij heen lekker zat te smikkelen en dat ik slechts een hapje mocht eten. ik ben een levensgenieter die van lekker uit eten gaan houdt dus een maagverkleining zou dat in de weg zitten. Toen kwam ik tot het besef dat een operatie niet zou helpen als het in mijn koppie niet goed zat. In het ziekenhuis hoorde ik dat je voor een operatie eerst een aantal kilo moet afvallen en dat de meeste patiënten voor een periode volledig op een maaltijdvervanger moesten leven. Ik besloot voor een periode 2 maaltijden te vervangen en dan in de avond een gezonde goede maaltijd te tegen. De kilo’s vlogen er van af en ik werd een blij mens. In december 2020 begreep ik dat mijn eetpatroon niet echt gezond te noemen is. Een oud collega had mij al jaren geleden de naam van Aswintha doorgegeven omdat zij zo tevreden was over haar methodiek. ik leerde Aswintha kennen en zij leerde mij mijzelf kennen. Ik leerde dat ik keuzes kan maken in wat en waarom ik iets eet. Dat ik uniek ben en mij niet moet spiegelen aan anderen  “waarom kan hij/zij dit wel eten zonder aan te komen?” Ik heb mijn balans gevonden. ik val nog steeds af maar het gaat langzaam maar dat vind ik niet erg. Ik kan nu zoveel meer dan 1,5 jaar geleden zoals kleding kopen uit het rek, lange fietstochten en wandelingen maken, ben niet meer buiten adem na een lichte inspanning, mijn humeur is sterk verbeterd en ik heb weer vertrouwen in mijzelf. Ik ben 22 kilo lichter en het voelt ontzettend goed.
Groet met een glimlach,
Elsa 

Maartje (42):

“Met behulp van Aswintha: Weer even pas op de plaats, bewustwording, inzichten in voeding en gedrag en goed zorgen voor mezelf. Aswintha is een steun in de rug, de aanzet tot weer terug op de goede weg en waar nodig ook de spreekwoordelijke spiegel voor gedrag. In 3 mnd 5 kilo en nu doorpakken voor het resterende paar. Super thanks!!”

Maartje

Sandra (36):

Het besluit om met mijn gezondheid aan de slag te gaan kon ik niet langer uitstellen. Vanwege een persoonlijk ontwikkelingstraject werd de noodzaak om wat met mijn gezondheid te gaan doen zeer duidelijk en groot. Dat ik het niet alleen wilde doen was mij ook duidelijk, dus heb ik hulp gezocht.

Aswintha sloot enorm goed aan bij het proces wat al gaande was; keuzes maken en daar je verantwoordelijkheid voor nemen. Ik was ongelukkig in mijn lijf, ervaarde veel fysieke beperkingen en was daardoor niet de persoon die ik wilde zijn. Met de komst van mijn zoontje werd dit nog duidelijker; ik kon niet de moeder zijn voor hem die ik wilde zijn.

Wat mij heel erg geholpen heeft is logisch nadenken in combinatie met theoretische onderbouwing. In het begin een duidelijk eetschema wat ik steeds meer ben gaan loslaten. Het afvallen ging heel goed en koste me eigenlijk geen moeite. Ik kon nog alles eten en ook  ‘zondigen’, wat geen zondigen meer was, maar een bewuste keus, met daar tegenover een compensatie in bijvoorbeeld bewegen.

Na een jaar heb ik mijn traject afgerond, 15 kilo lichter en lekkerder in mijn vel. Het zal altijd iets zijn waar je aandacht aan moet besteden, maar zoals Aswintha zo mooi zei: de basis is altijd lief zijn voor jezelf.

Als je inziet dat je het waard bent om liefdevol mee om te gaan, zowel je lijf als je emoties en alles wat daarbij komt kijken, dan weet ik zeker dat iedereen dit kan!

Sandra

Aukje (36):

Dankzij Aswintha heb ik mijn streefgewicht bereikt! Hoewel ik geen overgewicht had, wilde ik graag een paar kilo verliezen om nog net wat lekkerder in mijn vel te zitten. Aswintha heeft me geholpen met het aanpassen van mijn levensstijl: meerdere keren per dag eten, porties kiezen die bij me passen en slimme keuzes maken. Dat laatste is voor mij vooral belangrijk op feestjes en andere gezellige momenten. Aswintha straalt positiviteit uit, motiveert je en begeleidt je naar een doel dat bij je past. Gezondheid en geluk staan voorop. Ik heb bij New Balanz dingen geleerd waar ik de rest van mijn leven plezier van zal hebben. Dank je wel!

Aukje

Toos (57):

Al geruime tijd voelde ik me niet prettig in mijn lijf. Er was geen sprake van een flink overgewicht, maar toch voelde ik me vaak opgeblazen. Ook zag ik zelf die paar extra kilo’s teveel rondom mijn middel. Daar voelde ik me niet prettig bij. Omdat in mijn naaste familie veel diabetes voorkomt, vind ik het nodig om een zo goed mogelijke levensstijl te hebben. Bij Aswintha heb ik geleerd om te eten volgens de Schijf van Vijf. Ook leerde je me de Eetmeter te gebruiken, om inzicht te krijgen in wat ik aan energie en voedingsstoffen nodig heb. Het zit hem namelijk niet alleen in calorieën tellen, maar daarnaast is het zeker van belang om de juiste voedingsstoffen tot je te nemen.

Je voorbeeldmenu, actieplan en vervangers ondersteunden me daarbij. De consulten verliepen prettig, motiverend, waarbij jij me voldoende uitleg gaf. Mijn doel om vetmassa kwijt te raken is bereikt en ik ben hier erg happy mee. Het eten via de Schijf van Vijf gaat voortaan automatisch, dat is de basis en natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen met bijvoorbeeld een feestje. Maar er ligt nu een ander doel en dat is spiermassa opbouwen. Daarvoor zal ik aan het sporten moeten gaan, hopelijk ga ik dit doel ook bereiken. Aswintha, nogmaals hartelijk dank.

Toos

Jacobijn (71):

Afvallen is een veel ingewikkeldere methode dan ik dacht, wanneer je dat alleen gaat doen. Het is niet alleen minder eten dan je kunt verbranden, maar ook in je hoofd moet er een knop om. Om die knop om te zetten heb je wilskracht nodig. Ik kon dat niet alleen, daarom heb ik steun en hulp gezocht bij Aswintha van Beek.

Aswintha luistert naar je verhaal en komt daarna met adviezen en ideeën hoe het anders zou kunnen. Maar ze houdt ook heel veel rekening met jouw eigen gewoontes. Van daaruit stel je samen het eetpatroon op dat het beste bij je past. Ik zeg heel nadrukkelijk, eetgewoontes, omdat het niet een dieet is maar een andere manier van eten, wat je dan ook de rest van je leven gaat doet. Het gaat om een nieuwe levensstijl. Wat niet wil zeggen dat je nooit meer mag zondigen, maar je leert hoe je trucjes kunt toepassen om na iets te veel gegeten en gedronken te hebben weer terug kunt naar de juiste manier van eten en weer kunt afvallen.

De steun komt voornamelijk van de bezoekjes aan Aswintha, je kunt je verhaal kwijt, wordt niet beoordeeld. Maar zij leeft met je mee en is ook blij wanneer het goed gaat. Maar vergeet nooit, je doet het voor jezelf en niet voor een ander. Het fijnste  en mooiste compliment is uiteindelijk je spiegelbeeld en de aanschaf van een maatje minder in de kleding.

Jacobijn

Henriette (60):

Stoppen met roken, de overgang en een Bourgondische levensstijl… Niet de allerbeste combinatie! Van maatje 36 naar 38, van 38 naar 40, maat 42 kwam verraderlijk snel dichtbij …Tijd voor actie! Op eigen kracht lukte dit maar amper. Enkele kilo’s eraf en dat was het dan. Professionele hulp bleek onontbeerlijk. Echt een dieet volgen leek niet de juiste aanpak voor mij. De kans op jojoën is dan te groot. Een paar wijntjes in het weekend, een chocolaatje na de avondmaaltijd, en af en toe uitgebreid met vrienden dineren of uit eten gaan wilde ik niet graag opgeven, maar wel aanpassen.

Enkele collega’s attendeerden mij op de aanpak van Aswintha. Gelukkig kon de eerste afspraak met haar heel snel plaatsvinden. Heel fijn want als je eenmaal het besluit hebt genomen om in actie te komen, wil je ook zo snel mogelijk aan de slag. De combinatie van o.a. leeftijd en gewicht resulteerden in een persoonlijk doel van min 5 kilo… De juiste adviezen, tips, steuntjes-in-de-rug van Aswintha, de hulp van manlief (want hij is onze kok), maar natuurlijk ook een portie zelfdiscipline, werkten perfect en relatief snel. Bovendien goed vol te houden en geen hongergevoel. Een andere mindset is de basis van het beheersen van je gewicht.

Uiteindelijk werden die 5 kilo er bijna 10 (twee kledingmaten …!) in 4 maanden tijd (inclusief de decembermaand!). Omdat ik amper concessies heb gedaan aan de glaasjes wijn in het weekend, en het dagelijks stukje chocola, is deze manier van bewust met je gewicht omgaan heel goed vol te houden. En als ik merk dat mijn kleding weer wat strakker gaat zitten, heb ik nu voldoende handvatten om dit te corrigeren.

Henriette

Brenda (27):

Ik was nooit de allerslankste voor mijn gevoel. Maar ik sportte veel en dat zorgde dat ik toch goed in mijn vel zat en wel tevreden was over mijn lichaam. Totdat ik in juni 2016 mijn enkel brak en niet meer kon bewegen. Toen ik een jaar later van de dokter hoorde dat ik door dit trauma nooit meer mijn sport mocht uitoefenen, was ik al 10 kilo aangekomen. Zoals je begrijpt, raakte ik hier toch van in paniek en wist ik niet hoe ik dan van deze 10 kilo af moest komen.

Na een kleine zoektocht kwam ik bij New Balanz terecht, afvallen zonder mijn Bourgondische leven te stoppen. Toen ik Aswintha ontmoette legde ik mijn situatie uit. Zij gaf mij meteen hoop en houvast om ook zonder te sporten af te kunnen vallen. Door goeie keuzes te maken, maar ook nee te durven zeggen. Waar ik toch altijd moeite mee had, bang dat ik het sociale aspect van eten zou gaan missen. Maar met een voedingsplan en veel hulp bij een nieuwe gedachtegang is het gelukt om zonder teveel moeite en zonder te sporten 10 kilo kwijt te raken in 3 maanden. En dat niet alleen, want nu een half jaar later ben ik nog steeds niet aangekomen, en weet ik nu precies hoe ik dit moet doen. Het is eigenlijk heel makkelijk, maar zonder de hulp en het vertrouwen van Aswintha was dit mij nooit gelukt.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het nu goed kan volhouden. En mocht ik toch weer een beetje zondigen weet ik heel goed hoe ik het er weer af moet krijgen. Aswintha, bedankt voor alles, dankzij jouw hulp herken ik mijzelf weer op foto’s en ga ik met veel meer zelfvertrouwen door het leven!

Brenda

Yvar (37):

Aswintha helpt je met keuzes te maken die beter zijn voor je gezondheid. Ze is daar heel duidelijk en direct in, voor mij was dit echt een toegevoegde waarde i.p.v. alleen een stok achter de deur. Ze geeft je echt het gevoel dat je niet voor haar moet afvallen maar voor jezelf. Ik ben er ook van overtuigd dat als je er zelf niet 100% achter staat, dat je nooit je doel zult bereiken. Mijn motivatie om af te vallen was dat mijn lichamelijke klachten zouden verdwijnen en dat ik weer fit in het leven kom te staan en veel lol kan maken met mijn gezin (3 kinderen).

En dat is gelukt! Mijn doel was 25 kilo afvallen in 25 weken. Inmiddels ben ik 35 kilo kwijt in 25 weken, 10 kilo meer dan mijn doel dus. En dan heb ik niet eens het gevoel dat ik veel feestjes of gezelligheid heb moeten missen. Ik heb mijn levensstijl aangepast met voeding en sporten maar zeker niet in de gezelligheid. Toen ik bij Aswintha begon was mijn kleding maat XXL en kon ik 3 kilometer hardlopen. Nu een half jaar later is mijn kleding maat L/M en ga ik op zondag 8 april de hele marathon van Rotterdam lopen.

Yvar

Marloes (30):

Het besluit om begeleid te worden door Aswintha is mijn grootste cadeau aan mijzelf en mijn gezin geweest in het afgelopen jaar. Door haar begeleiding van een half jaar hebben we een omslag gemaakt in wat dagelijks eten. Onze eetgewoontes maken ons nu verzadigd en fit, in plaats van te moe en te zwaar om leuke dingen te doen.

In een half jaar tijd verloor ik acht kilo, met name door altijd vast te houden aan de basis die ik leerde met de begeleiding van Aswintha. Ook mijn man viel 6 kilo af, wat een leuke bijkomstigheid voor hem was. Bovendien groeien onze kinderen nu op met de basis die ik van Aswintha heb geleerd. Doordat we een nieuwe levensstijl hebben opgepakt waar we erg tevreden over zijn, heb ik het gevoel dat we hier de rest van ons leven wat aan hebben. Vier mensen fit voor de prijs van een, dat is nog eens een goede investering. Ik kan haar begeleiding daarom zeker aanbevelen.

Marloes

Christine (52):

Volgend jaar wilde ik een keer écht ‘slank’ de zomer in, had ik mij weer eens voorgenomen. Maar aangezien ik nu ook een keer definitief wilde stoppen met roken en bang was dat er daardoor nog eens extra kilo’s bij zouden komen, kon ik wel wat professionele hulp gebruiken. Na wat googelen kwam ik op de website van Aswintha. De tekst ‘als bourgondiër en levensgenieter heb ik altijd al een passie gehad voor lekker eten en drinken. Dat is nog steeds zo, maar ik heb geleerd slimme en slanke keuzes te maken’ sprak mij enorm aan. Dat was eigenlijk wat ik wilde. Geen dieet waarbij je altijd honger hebt, geen wijntje meer mag drinken en de broccoli en kipfilet je na een aantal weken de neus uitkomen.

Met Aswintha sprak ik mijn wensen en doelstelling door en zij stelde een richtlijn op. Aangezien ik van koken én van lekker eten houd heb ik aangegeven dat ik niet heel gelukkig word van elke avond een stukje vlees/vis met roerbak groenten. Van haar heb ik geleerd dat ik door het maken van de juiste slimme keuzes en het afwegen van porties toch heerlijk en eigenlijk alles kan eten. Nu na een half jaar ben ik bijna op mijn streefgewicht en al met al heeft het mij geen enkele moeite gekost. Ik heb heerlijke maaltijden bereid, geen honger geleden en voel me super fit dankzij een andere manier van eten. Een levensstijl die ik de rest van mijn leven kan toepassen. Aswintha nogmaals heel erg bedankt voor je steun en tips!

Christine

Manon (35):

Niet veel en veel te zwaar, maar toch altijd opzoek om die extra kilo’s BLIJVEND kwijt te kunnen raken. Zoveel diëten al geprobeerd en oh ja er ging heus wel wat af, maar blijvend nee dat niet. Door al die diëten wist ik wel in grote lijnen hoe het moest, maar niet genoeg. Tot een half jaar geleden, in een opwelling met Aswintha een afspraak gemaakt. Vanaf het begin klikte het zo goed.

Haar aanpak is ontzettend reëel, dit is wat ik zocht. Geen moeilijke gerechten, niet groen zien van de sapjes, niet heel de dag met een zak wortels rondlopen. Gewoon normaal eten! En ja daar hoort uit eten, alcohol en zelfs een Big Mac bij. Het is een andere levensstijl. Als mensen vragen: wat is er nu zo veel anders dan aan jouw eetpatroon? Dat is het juist, dat is niet zoveel anders. Het echte verschil is dat Aswintha mij heeft leren (en nog steeds) bewust te kiezen wat en hoeveel ik eet. Nu een half jaar later, zonder dieet, is er toch al 9 kg af. Je bent een topper Aswintha! Bedankt!

Manon

Ruud (47):

In het verleden proefde ik amper wat ik at. Ik had dus ook geen verzadigd gevoel, omdat ik mezelf de tijd niet gunde om rustig te eten. Nu dek ik iedere dag de tafel voor mezelf. Ik ga er echt voor zitten en eet met aandacht! Nu kan ik ook echt genieten van eten, want ik proef nu wat er op mijn bord ligt. Ik kan en mag weer alles van mezelf eten en ben door het praktische en effectieve programma van Aswintha al heel wat van mijn overtollige kilo’s kwijt. Zo ben ik er ook achter gekomen dat als ik gezond eet, ik me daardoor psychisch ook veel beter voel. Vroeger was ik een chaoot, nu heb ik onder andere geleerd om structuur aan te brengen in mijn leven.

Ik maak iedere zondag een globale weekplanning van wat en waar ik ga eten en wanneer ik mijn “jokers” inzet. Ik sport op vaste momenten en doe twee keer in de week op vaste tijden boodschappen. 1 dag van tevoren plan ik exact mijn dagmenu zodat ik zeker weet dat ik niet boven de 1800 calorieën uitkom. Dat plannen geeft zoveel rust.

Ik ben er nog niet, maar ik heb al wel leren houden van mijn lijf, het mag er zijn. Nu voel ik me weer vitaal, zit lekker in mijn vel en zelfs een groot aantal gezondheidsproblemen zijn weg. Dankjewel!

Ruud

Bart (51):

Dankzij de ondersteuning van Aswintha heb ik na 6 maanden bereikt wat ik wilde: meer dan 25 kilo afvallen! Het belangrijkste daarbij is dat het voor mijn gevoel niet heel erg moeilijk is geweest. Ik heb geen honger hoeven lijden. Dankzij haar hulp heb ik andere eetgewoonten geleerd die mij erg goed bevallen. En die vooral ook goed praktisch toepasbaar zijn in een hectisch leven met drukke baan en gezinsleven. Het is waar gebleken wat ze me beloofde: je kunt dus blijkbaar afvallen en toch lekker leven.

De complimenten uit mijn omgeving waren de kers op de taart: volgens hen lijk ik nu zelfs 10 jaar jonger! Ik heb een compleet nieuwe garderobe moeten kopen. Het is lang geleden dat ik kleding kopen zo leuk vond. Ik voel me een compleet ander mens! Ik heb een positiever zelfbeeld gekregen en meer respect voor mijn eigen lijf. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik dit niet eerder heb gedaan…

Bart

Marlies (36):

Wat mij het meeste aanspreekt in de methode van Aswintha, is dat zij je niets oplegt en dat je persoonlijke omstandigheden, voorkeuren en smaak als uitgangspunt neemt. Mijn jarenlang ingesleten onverstandige en ongezonde gewoontes worden bovendien met begrip aangepakt. Niets moet en alles mag. De variatielijstjes die ik bij het basisdagmenu en voorbeeldmenu kreeg, hebben me laten eten wat ik niet kende of dacht dat ik dat niet lustte en nu wel lekker ben gaan vinden.

Bij de weegmomenten ging het niet alleen om de cijfers die de weegschaal aangaf, maar meer om waar ik allemaal tegenaan liep in de praktijk. Ik leerde blij te zijn met mijn persoonlijke eye-openers en inzichten over mezelf. Het is de bedoeling dat ik het uiteindelijk zelfstandig kan, maar voorlopig heb ik veel baat bij deze stok achter de deur. Het meest blij word ik van de hoop en positivisme die ik telkens weer van Aswintha meekrijg als ik ben geweest. Ik ga voorlopig nog even door met het aanleren van deze levensstijl, maar voor nu alvast echt super bedankt!

Marlies

Karin (48):

Ik ben vorig jaar begonnen met de persoonlijke begeleiding bij afvallen bij New Balanz van Aswintha. “Smul je slank”, daar had ze het steeds over. En smullen dat was het zeker ja! Het bijhouden van een voedingsdagboekje was confronterend, maar werkte erg motiverend. Ik at te weinig? Meer eten om af te vallen? Inderdaad! Aswintha is begripvol, eerlijk, lekker “to the point”, daar kon ik echt iets mee.

Ze heeft me ook heel bewust gemaakt van de kleine wijzigingen in mijn eetpatroon met groot resultaat. Daardoor kreeg ik er nog lol in ook. Ik eet nu veel bewuster en gezonder. En dat blijft zo, omdat ik lekkerder eet en me veel beter, fitter en energieker voel. Zo hard als in het begin gaat het niet meer, maar daar heb ik vrede mee. Ik ben er nog niet helemaal, maar alle kleine stapjes bij elkaar gaan uiteindelijk groot verschil maken.

Karin

Harry (59):

Tot nu toe ben ik zeer tevreden over het begeleidingstraject en de bereikte resultaten: -25 kg gewichtsafname in 4 maanden! Zonder het gevoel van een dieet te volgen! Ik heb veel geleerd over voedsel en de effecten ervan op gezond leven, waarbij ik het “geluk” heb dat ik de vrijheid heb om veel tijd te besteden aan bewegen (fietsen, wandelen). Nu komt het erop aan om de gezondere levensstijl vast te houden in de toekomst. Ik heb hier op dit moment alle vertrouwen in.

De nadruk wordt gelegd op mogelijkheden in het voedingspatroon ipv beperkingen. En dit aantal mogelijkheden is groter dan ik eerder dacht. De combinatie met het gebruik van de Eetmeter van het Voedingscentrum is prima. Je ziet meteen de consequenties van je eetgedrag en maakt dit met Aswintha bespreekbaar.

Harry

Anja (33):

Eindelijk had ik mijn stoute pumps aangetrokken, ik ga wat doen aan mijn overgewicht. Maar ik geloof niet in diëten, word opstandig als mensen zeggen dat ik iets niet mag eten. Wilde ook niet in een groepje op een weegschaal staan. En wilde al helemaal niet een crashdieet! Maar wat dan wel? In de sportschool zag ik een advertentie van New Balanz en ging gelijk kijken op de website. Waar de zinnen Stop met diëten! Stop met jojoën! mij een halleluja gevoel gaven.  Zal het dan echt kunnen? Al snel had een afspraak met Aswintha bij haar op kantoor. Een fijne warme omgeving waar ik mijn overgewicht verhaal in alle veiligheid kon vertellen. Hoe blij was ik toen er geen lijst kwam met verboden middelen, maar er gekeken werd naar mijn leven en mindset. Hoe mijn levensstijl voor altijd veranderd kan blijven. Want jojoën had ik teveel gezien in mijn omgeving.

Ik kan nu met trots schrijven, dat de eerste 10 kilo er af zijn. Zonder teveel moeite, zonder honger te hebben. Dit was nooit gelukt zonder de hulp van Aswintha. Zij heeft mij inzichten gegeven over mijn eetpatroon en de daarbij horende valkuilen. Als ik in een dipje zit is er altijd een opbeurend inspirerend appje van haar. Waardoor ik weer energie krijg. Het allerbelangrijkst vind ik dat het genieten van eten en koken er nog steeds is, misschien wel meer dan voorheen. Echt een cadeau voor jezelf.

Anja

Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!