Over afvallen en diëten

Diëten

(Crash)diëten werken – zeker op de lange termijn – niet. Want als je in korte tijd te veel afvalt, zal je lichaam zich hiertegen beschermen door zo veel mogelijk energie vast te houden. Je lichaam gaat dus op de ‘spaarstand’. Die spaarstand is er vooral op gericht om de vetreserves te beschermen. Je zult dan ook geen vet, maar eiwitten (spierweefsel) verbranden om aan voldoende energie te komen.

In het begin lijkt het dus alsof je met diëten echt afvalt, want spieren wegen meer dan vet. Maar in werkelijkheid verlies je dus alleen spiermassa en vocht. Bovendien gebruiken spieren meer energie dan vet. Bij spierafbraak zorgt het lichaam ervoor dat je met minder energie toch blijft functioneren. Wil je afvallen, dan is het juist de bedoeling dat het lichaam meer energie gaat verbranden. Dat kan door meer spieren op te bouwen, dus door te sporten.

De methode van New Balanz helpt je om op een gezonde manier, geleidelijk af te vallen. We zorgen er samen voor dat je vet verliest, zonder je spiermassa te verliezen. Zo bereik je op de lange termijn je gezondheidsdoelstellingen.

Jojo-effect

Jojoën is niet alleen heel vervelend, maar ook absoluut niet goed voor je lichaam, want het verstoort de stofwisseling. Daar komt nog bij dat je je door het jojo-effect steeds machtelozer kan gaan voelen en dat het steeds verleidelijker wordt om je toevlucht te nemen tot rigoureuze(re) methoden en zogenaamde wondermiddeltjes. Een ontregeld eetpatroon en een verminderd gevoel van zelfbeheersing kunnen gemakkelijk tot eetstoornissen leiden.
Met een nieuwe voedings- en levensstijl heb je geen last van het jojo-effect. Een geleidelijk traject geeft je lichaam de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.

Bewegen

De invloed van bewegen alleen op overgewicht is teleurstellend. Tijdens het afvallen neemt het lichaam minder energie op dan voorheen en past het zijn ruststofwisseling aan. Deze daling blijkt blijvend te zijn wanneer er niets aan beweging wordt gedaan. Het is dan ook de combinatie van voeding en beweging die (blijvend) gewichtsverlies mogelijk maakt.

Voordelen van een gezond gewicht

Met een gezond gewicht heb je minder kans op gezondheidsrisico’s, klachten, aandoeningen en ziekten. Voorbeelden hiervan zijn hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, kanker, allergieën en eetstoornissen.
Een gezond gewicht heeft juist allerlei voordelen, denk aan:

Een hogere weerstand door een beter werkend immuunsysteem.
Organen, huid, haren en nagels in een betere conditie.
Meer energie, actiever, fitter, vitaler.
Suiker- en hormoonspiegel in balans.
Meer zelfvertrouwen, lekkerder in je vel, vrolijker, positiever.
Kleding past beter, je hebt meer keuze.
Betere levensverwachting, vertraging van het verouderingsproces.
Hogere kwaliteit van leven, verhoging van je geluksgevoel.
Verhoging van je creativiteit, functionaliteit en zelfredzaamheid.

Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!