Voor jou

Afvallen doe je niet alleen, maar samen!

Wist je dat mét professionele begeleiding de kans op gedragsverandering bij gezondheids- en afvaldoelen vele malen groter is dan wanneer je er alléén voor staat?

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en in je eentje te ploeteren, ik ken alle mogelijke valkuilen en denkfouten. Door mijn kennis en ervaring mbt voeding, afvallen, leefstijl- en gedragsverandering kun je mij gerichte vragen stellen en slimme, handige en toepasbare tips en trics verwachten. Van mij krijg je (h)erkenning, begrip, hulp, inspiratie en motivatie. Ik zorg dat je door persoonlijke inzichten en eye-openers écht in actie komt. We vieren samen jouw successen en ik sleep je door moeilijke momenten en tegenvallers heen. Je kunt bij mij je ei kwijt en je wordt gehoord. Resultaat en proces delen maakt je succesvoller doordat jouw eigen kracht en doorzettingsvermogen alleen maar groeit!

Aswintha helpt je met vragen als…

… hoe moet ik een volle agenda op het werk en thuis combineren met gezond eten en bewegen?
… hoe kan ik in een restaurant de juiste keuze maken?
… hoe krijg ik regelmaat in mijn eetpatroon bij onregelmatig werk?
… hoe eet ik gezond tijdens mijn zwangerschap, voor mij en voor de baby?
… hoe raak ik de overtollige kilo’s kwijt na mijn zwangerschap?
… hoe kan ik op een gezonde manier aankomen als ik ondergewicht heb?
… hoe krijg ik meer grip op mijn eetgedrag bij emotie-eten en eetbuien?

Ook voor kind en gezin

Een van mijn specialisaties is het begeleiden van kinderen met overgewicht. Samen met ouders en kind (en in sommige gevallen het hele gezin) maken we een plan of gedragsveranderingsprogramma om ervoor te zorgen dat het kind gezonder gaat eten en meer gaat bewegen. We stellen gezamenlijk grenzen en maken afspraken over voeding, beweging en andere huisregels. Waar nodig ondersteun ik je bij de opvoeding.

En jongvolwassenen

Het aantal jongvolwassenen met overgewicht neemt toe. Vaak komt dat doordat zij niet weten hoe de energiebalans werkt en welke voedingsstoffen hun lichaam nodig heeft. Door op jonge leeftijd te leren hoe je goed met gezonde voeding om kunt gaan, heb je er een leven lang plezier van.

Medische of psychische vragen?

Ik werk in de paramedische en preventieve zorg. Mijn consulten hebben in de eerste plaats als doel overgewicht en daaraan gerelateerde klachten, ziekten en aandoeningen te voorkómen. Mensen die om medische of psychische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden NIET door mij behandeld. Buiten mijn verantwoordelijkheid vallen medische aandoeningen zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, allergie en psychische (eet)stoornissen zoals anorexia en boulimia nervosa. Mensen die behoefte hebben aan behandelingen met een medisch doel, verwijs ik door naar de huisarts, diëtist of psycholoog.

Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!