Voor jou

Voor jou

Iedereen die behoefte heeft aan voedings- en levensstijladvies kan bij mij terecht. Ik bied je begeleiding bij gezond slanker worden of juist gezond aankomen. Mijn cliënten ervaren dat ik hen gemotiveerd houd, ook op de langere termijn.

New Balanz helpt je met vragen als…

… hoe moet ik een volle agenda op het werk en thuis combineren met gezond eten en bewegen?
… hoe kan ik in een restaurant de juiste keuze maken?
… hoe krijg ik regelmaat in mijn eetpatroon bij onregelmatig werk?
… hoe eet ik gezond tijdens mijn zwangerschap, voor mij en voor de baby?
… hoe raak ik de overtollige kilo’s kwijt na mijn zwangerschap?
… hoe kan ik op een gezonde manier aankomen als ik ondergewicht heb?

Voor kind en gezin

Een van mijn specialisaties is het begeleiden van kinderen met overgewicht. Samen met ouders en kind (en in sommige gevallen het hele gezin) maken we een plan of gedragsveranderingsprogramma om ervoor te zorgen dat het kind gezonder gaat eten en meer gaat bewegen. We stellen gezamenlijk grenzen en maken afspraken over voeding, beweging en andere huisregels. Waar nodig ondersteun ik je bij de opvoeding.

Jongvolwassenen

Het aantal jongvolwassenen met overgewicht neemt toe. Vaak komt dat doordat zij niet weten hoe de energiebalans werkt en welke voedingsstoffen hun lichaam nodig heeft. Door op jonge leeftijd te leren hoe je goed met gezonde voeding om kunt gaan, heb je er een leven lang plezier van.

Medische of psychische vragen

Ik werk in de paramedische en preventieve zorg. Mijn consulten hebben in de eerste plaats als doel overgewicht en daaraan gerelateerde klachten, ziekten en aandoeningen te voorkomen. Mensen die om medische of psychische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden NIET door mij behandeld. Buiten mijn verantwoordelijkheid vallen medische aandoeningen zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, allergie en psychische (eet)stoornissen zoals anorexia en boulimia nervosa. Mensen die behoefte hebben aan behandelingen met een medisch doel, verwijs ik door naar de huisarts, diëtist of psycholoog.

Menu