Levensstijl in balans

In de volksmond worden ze ook wel ‘Skinny Bitches’ genoemd: diegenen die (schijnbaar) alles kunnen eten zonder een gram aan te komen. Zo frustrerend als je – net als ik – niet tot die categorie behoort! Als kind was ik altijd al ‘flink’. Als puber meende ik ‘zware botten’ te hebben. En als student noemden ze me ‘volslank’. Wat had ik een bloedhekel aan dat woord! Zolang als ik me kan herinneren, ben ik bezig geweest om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Ik heb dan ook met werkelijk alles wat op mijn ‘afval-pad’ kwam geëxperimenteerd. De ene keer succesvoller dan de andere, maar nooit met blijvend resultaat.

Montignac in wijnsaus

Ik zal nooit meer vergeten dat mijn zus en ik, toen we nog studeerden, wekelijks gingen eten in een restaurantje in de buurt van ons studentenhuis. Daar werd het ‘Montignac-Menu’ geserveerd. Wat konden wij genieten van dat bord met een bult spinazie en een tournedos van ossenhaas met een dikke plak gorgonzola erop. Met een goed glas rode wijn. Slanker werden we natuurlijk niet, maar we hadden nog nooit van ons leven zo lekker gelijnd. Nou vooruit, laten we dat tweede fleske dan ook maar aanrukken!

Levensstijl

Niet alleen uit eigen ervaring, maar nog meer inspiratie om ‘iets met voeding’ te gaan doen, komt uit mijn vorige werkveld. In de tijd dat ik nog voor de klas stond, hebben de studenten me echt regelmatig verbaasd met hun eetpatroon. Ontbijt overslaan, zak chips voor lunch, liters Red Bull drinken, veel snoepen en amper bewegen. Die keer dat ik met leerlingen op excursie over de Ramblas liep in Barcelona, negeerden ze de talloze tapas-restaurantjes en renden ze massaal de McDonalds in! Bij mij viel het kwartje onderhand wel waarom velen van hen al allerlei lichamelijke en psychische klachten en aandoeningen hadden. Ja, vind je het gek? Een chronisch gebrek aan voedingsstoffen doet toch wat met lichaam en geest…

Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat de enige manier om gezond en slank te worden en ook te blijven, levensstijlverandering is. Maar vergeet vooral ook niet te leven en te genieten. Het draait uiteindelijk allemaal om Balanz!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!