Het voorbeeld van de voedingsconsulent

Eerlijk gezegd heb ik maar heel kort kunnen genieten van het feit dat ik geen ‘juffrouw’ meer was. En dus eindelijk een keer ongegeneerd op een festival uit mijn dak kon gaan, omdat ik toch geen voorbeeldfunctie meer had…

Mag jij wel bitterballen eten?

Net een paar maanden met mijn nieuwe carrière begonnen en de eerste stigma’s uit de directe omgeving worden al schaamteloos naar mijn hoofd geslingerd. Sta ik in het café in mijn dorp gezellig te kletsen met een bitterbal in de ene hand en een wijntje in de andere, komt er plotseling een bekende naar me toe en zegt: ‘Maar dat mag jij toch helemaal niet hebben, jij bent toch voedingsconsulent?’

Of die keer dat ik in de rij stond bij de kassa in de supermarkt en er een oud-collega achter me over mijn schouder een afkeurende blik in mijn winkelwagentje wierp. Natuurlijk lagen net toevallig alle groenten en fruit onderop en roomijs, chips en chocolade bovenop. Spottend zei hij: ‘Zoohooow, gaat zeker lekker, met je nieuwe praktijkje?’

En dan het moment dat een kennis me op een verjaardagsfeestje confronteert met zijn ongezouten mening: ‘Ik word toch zo flauw van al die vrouwen die menen dat ze zo nodig voedingsdeskundige moeten worden, nadat ze zelf zijn afgevallen.’

Volgens de voedingsconsulent…

Op die verjaardagsfeestjes waar het negen van de tien keer uitdraait op ‘lijnprietpraat’, heb ik er zelf eigenlijk een hekel aan om de professional uit te hangen. Maar ik kan me dan werkelijk zo gigantisch uit de tent laten lokken als ik van die voedingsfabels moet aanhoren. ‘Van brood krijg je een dikke buik.’ ‘Citroenen smelten vet weg.’ ‘Van aardappelen word je dik.’ ‘Zuivel is slecht voor je.’ ‘Na 20.00 uur mag je niets meer eten.’

Ik moet toegeven dat het bij mij ook af en toe duizelt over wat er gezegd en geschreven wordt over voeding en gezondheid. Voedingskamp A zegt zus, Gezondheidskamp B zegt zo. Meestal niet eens onderbouwd met wetenschappelijke feiten. Maar geloof me: de enige manier om gezond en slank te worden en te blijven, is levensstijlverandering: dagelijks gezond eten en bewegen. Breng Balanz in je leven.

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!