Goede voornemens?

Je hebt een wens, een verlangen en je weet inmiddels wel hoe het moet. Nee, niet weer een nieuw dieet, voorgeschreven menu’s, maaltijdvervangers, magische pleisters, wonderdruppels of heftige fitgirl-oefeningen. Je haakt toch af, dat ben je zo zat, dat hou je niet vol. Zoals elk ‘begin’ heeft het een einde. En dan?

Maar wel: plannen, voorbereiden, calorieën tellen, porties afwegen enzovoorts. Je hebt er al zo veel over gepraat en opdrachten gemaakt, je mentale valkuilen, denkfouten en saboteurs zijn bekend en toch…

Blijvend afvallen vergt er ECHT voor gaan en niet zomaar een beetje aanklooien. Voor duurzaam resultaat moet je ECHT je best doen.

100% verantwoordelijkheid nemen voor je eigen eetgedrag

Geen gepruts meer, uitstellen en smoezen verzinnen. Afwachten tot die knop omgaat? Half-half proberen en iedere maandag, na een vakantie of speciale gelegenheid opnieuw starten? Ga niet weer je intenties en voornemens opgeven na een paar weken. Intenties en voornemens omzetten in concrete acties, daar draait het om!

JOUW besluit om er helemaal voor te gaan en 100% door te zetten maakt het verschil. Met jezelf aan de slag gaan, adviezen opvolgen en de opdrachten nu echt maken. Niet alleen om kilo’s te verliezen, maar om je houding ten opzichte van (lekker) eten te veranderen. De oorzaak van overgewicht aan te pakken en je gedrag te veranderen. Een nieuwe, slanke mindset te ontwikkelen en rust en relaxtheid te ontwikkelen, daar zit het hem in!

In balans genieten

Ik heb er (nadat ik al het andere ook al had geprobeerd) ook ooit voor gekozen om er helemaal voor te gaan. Eerst stoppen met roken en toen afvallen. Niet voor de quick fix, niet voor het zoveelste dieet, maar voor blijvend resultaat. Mindful afvallen. Geen discipline of wilskracht, maar vastberadenheid en mijn gezonde verstand gebruiken. Na jaren oefenen weet ik wat ik kan en mag hebben om op gewicht te blijven. Ik kies altijd bewust wat, wanneer, hoeveel en waar ik eet/drink. En ik voel me niet zielig als ik een keer ‘nee’ moet zeggen. En ja, toch kom ook ik wel eens een kilo aan, of twee…

We koken nog altijd met veel groenten en variëren tussen een snelle 10 minuten pasta, pizza uit de oven, verse zeetong of coquilles direct uit Scheveningen. We eten nog steeds graag culinair buiten de deur. Ik eet ook chocolade of chips en drink (iets te graag) een wijntje. Ik ga ook naar feestjes en geniet met volle teugen van het bourgondische leven. Ik heb mijn balans gevonden, ik kan mezelf goed ‘managen’ zonder mijn eigen identiteit en de glans van het leven te verliezen. Als ik het kan, kan jij het ook.

Stel je eens voor dat JIJ in 2020 ECHT slank wordt, voorgoed, zonder ge-jojo. Door uit die slachtofferrol te stappen en verantwoordelijkheid te pakken. Door naar jezelf te kijken zonder oordeel, je scepsis aan te pakken en van je eerdere terugvalmomenten te leren. Door dikke gewoonten te doorbreken en slanke gewoonten aan te leren. De saboteurs in je hoofd te erkennen en aan te pakken.

Jouw eetgedrag heb je zelf in de hand, keuze heb je altijd

Laten we dit jaar samen doorpakken en er helemaal voor gaan. Zodat jij in 2020 trots bent op jezelf, je gezond en aantrekkelijk voelt. Zelfverzekerd in dat nieuwe jurkje of die strakke spijkerbroek en weer lachend in de spiegel kijkt. Ennn… ACTIE!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
Open chat
Chat met ons via WhatsApp
Hi, stel nu je vraag aan Newbalanz via Whatsapp!